Island Yoga - Joogaretriitti Thaimaassa

Terkkuja Koh Yao Noilta! 


Olen aina halunnut toteuttaa pidemmän reppureissun Aasian suunnalla ja nyt se vihdoin toteutuu. Alkuun koetin Maxia houkutella seurakseni, mutta pidempi matka oli enemmän minun unelmani kuin hänen. Niinpä vuosi sitten päätin, että nyt tänä vuonna se on aika toteuttaa ja lähteä matkalle yksin. Aloin tutkiskelemaan netistä erilaisia paikkoja, minne haluaisin mennä ja mitä haluaisin tehdä matkani aikana. Sitten löysin Island Yoga, yoga retriitin, heidän nettisivut löytyvät tuolta --> https://thailandyogaretreats.com/. Katselin päivittäin kuvia paikasta ja etsin lisää tietoa. Tunsin samantien, että tuonne minä haluan! Ja nyt minä olen täällä :) 


Phuketin kentältä otin taksin Bang Rong satamaan ja sieltä pikavene saarelle. Saavuttuani majoituspaikkaan, olin heti aivan myyty, täällä tulen viihtymään. Yleisilme, henkilökunta, kanssa joogaajat, tunnelma. 

Minut otettiin todella ystävällisesti vastaan ja bungalowini oli samantien vapaana. Upea mökki, jonka terassille oli asennettu ihana riippukeinu. Sisällä oli puhdasta ja valoisaa, kukkia maljassa ja kannullinen vettä minua odottamassa. Isot ikkunat ja kauniisti sisustettu huone, täällä minun olisi turvallista olla. 

15.30 sain pienen esittelyn paikasta ja sen käytännöistä. Täällä vesi on ilmaista, ei tarvitse siis ostella pulloittain kaupasta. Saarella ja etenkin täällä majoituspaikassa pyritään vähentämään muovin käyttöä, niin paljon kuin mahdollista. Vettä löytyy isoista tynnyreistä aulassa ja joogastudioiden edestä. Niistä täyttelen pulloani sekä vesikannua huoneeseeni. Normaaleja muovipillejä ei käytetä ollenkaan, niiden tilalla siis metallisia pillejä. Eihän niitä välttämättä tarvitse, mutta smoothiet niillä on mukava hörppiä. Pyykkiä jos tulee, pakataan ne muovisen pussin sijaan kankaiseen ja jätetään respaan. 


Alueelta löytyy mukava pieni allasalue, kivoja oleskelu alueita, kaksi joogastudiota sekä hieman isompi tila tanssia sekä muita kursseja varten. Meri on ihan edessä, tosin ei kovin mukava uimiseen. Aamuisin vesi vetäytyy melko kauas ja keskelle ilmestyy pieni hiekka särkkä, jossa ohjataan aamulla Tai Chi. Ote wikipediasta : 
"Perinteinen kiinalainen taistelutaito. Nykyisin laji tunnetaan terveyttä edistävänä liikuntana, jossa pyritään käyttämään kehoa kokonaisvaltaisesti ja liikkeen avulla rentouttamaan keho ja mieli. Tyypillisesti taiji-harrastus aloitetaan hitailla ja pehmeillä harjoituksilla, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille." Aamuisin klo.5.45 rannalla on tarjolla kahvia/teetä, banaania ja leipää. Silloin on vielä aivan pimeää ja aurinko alkaa pikku hiljaa vasta tekemään nousuaan. On täydellisen rauhallista, vain meren ja lehtien kohina taustalla. Klo.6.15 alkaa n.45min kestävä Tai Chi. Tämän jälkeen hidas siirtyminen joogasaliin ja aloitamme kahden tunnin joogan. Täällä on todella taitavia ohjaajia, joista huokuu rauha, onnellisuus ja hyvinvointi. Studioita on kaksi, toisessa ohjataan kevyemmin aloittelijoille ja perehdytään joogan saloihin. Toinen sali taas on kokeneimmille joogaajille ja tunneilla tehdään pidempää sarjaa. Tuntiin sisältyy enemmän tai vähemmän jonkinlaista meditointia. 

9.30 - 10.30 täällä on tarjolla aamiainen. Aamupalalla ei tarjoilla lainkaan lihaa ja tästä sainkin ajatuksen kokeilla itsekkin täysin lihatonta/kalatonta viikkoa. Tarjolla on tuoreita hedelmiä, itse tehtyä maustamatonta jogurttia, mysliä, munia muutamalla eri tapaa, leipää ja muutamia thairuokia. 
Kahvia ja teetä täällä on koko päivän tarjolla ja se on ilmaista. 

Päivällä on vapaata aikaa tehdä mitä huvittaa. Tarjolla on kuitenkin jokaiselle päivälle erilaista ohjelmaa, kursseja, retkiä yms. erillistä maksua vastaan. 


Itse osallistuin vain yhteen yhteiseen illalliseen, muutoin olen kierrellyt saarta. Vuokrasin pyörän pariksi päiväksi, jolla on mukava kierrellä. Tarjolla on myös scoottereita, mutta saari on sen verran pieni, että heittämällä kiertelee pyöräillä sen päivän aikana ympäri ja saa mukavasti hyötyliikuntaa samalla. 
Tässäpä nopeasti napattu kuva saaren kartasta.
Liikenne on hiljaista ja turisteja ei todellakaan liikaa. Tämä on paikallinen pikku kylä, jossa todennäköisesti kaikki tuntevat toisensa ja hommat hoituu. Majoituspaikkamme läheltä löytyy muutamia ravintoloita, pari pientä kauppaa sekä hierontaa. 

On jotenkin uskomatonta, että vain 30min venematkan päässä Phuketista löytyy tällainen rauhallinen pieni saari. Täällä ei ole melua, ei roskaista, ei kukaan kaupittelemassa mitään. Toki täältä ei löydy ne kauneimmat hiekkarannat, mutta heti viereisellä saarella niitäkin löytyy, sinne pääsee veneellä helposti. Huomenna lähden todennäköisesti pienelle retkelle tutustumaan lähisaariin :) 


Iltapäivästä klo.16.30 alkaa toinen joogatuntimme, kestoltaan 1,5tuntia. Aamun jooga on dynaamisempi ja tämä iltapäivän jooga se rentouttavampi tunti. Rentoudutaan, huolletaan kroppaa, venytellään lihaksia ja tehdään kevyempia asanoita. Toki tunnit hieman vaihtelee ohjaajien mukaan, joka on tosin vain mukava juttu. Kevyempi tunti tulee todella tarpeeseen aamuisen tunnin jälkeen. 

Viimeisen tunnin jälkeen olen käynyt suihkussa ja illastanut tässä resorttimme ravintolassa. Olen halunnut ylläpitää rauhallista olotilaa, joten en ole lähtenyt muualle syömään. Päivällä olen käynyt yleensä toisaalla syömässä ja ravintola nimeltä chuba on osoittanut aivan täydelliseksi. Saa mieletöntä vege-ruokaa. 


Illan olen loikoillut riippukeinussa kirjaa lueskellen ja mennyt hyvissä ajoissa nukkumaan. Nyt olen viettänyt täällä neljä aamua, joista kahtena ensimmäisenä osallistuin Tai chi - tunnille. Kuitenkin koin tarvitsevani hieman enemmän unta ja seuraavat kaksi aamua olen herännyt mukavasti ilman kelloa n. 6.25 (eli en nyt niin kauheesti lisää sitä unta ookkaan tarvinnut:D ). Näin olen ennättänyt vielä hyvin katsomaan auringon nousun ja hörppimään kahvia muutaman kupposen verran, ennen päivän ensimmäistä joogatuntia. Ja hei, ne auringon nousut, ihan mielettömiä<3


Täällä tunnelma on todella mukava, ihmiset rentoja, rauhallisia ja iloisia. Juttu seuraa löytyy aina, mutta ihmiset antaa olla myös rauhassa, jos sille vaikuttaa. Paljon tänne tulee jengiä itsekseen ja sitä myöten tutustuu myös paljon uusiin ystäviin. Vaikka matkustaakin yksin, niin silti ei ole pakko olla yksin. 

Oma englannin kieleni on aika heikko. Osaan kyllä puhua sen verran, että pärjään ja saan asiani ilmaistua. Ymmärrän englantia paljon paremmin kuin puhun. Kuitenkin vieraalla kielellä itsensä ilmaiseminen tuntuu minusta vieläkin aika vaikealta, joten olen ottanut tämän retriitin aika paljon omana aikana. Tuntuu melko hassulle olla näin hiljainen, mutta tekee mulle kyllä tosi hyvää. 

Tässäpä siis pieni info tästä mun retriitistä. Kerron seuraavassa tekstissä vielä vähän lisää omista fiiliksistä täällä ja tästä yksin matkustamisesta :) See you!


Kommentit

Suositut tekstit